ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2014 10:51:55

ZOO koutek v berounském domově seniorů bude inspirací pro ostatní

ZOO koutek v berounském domově seniorů bude inspirací pro ostatní

Hejtman Josef Řihák minulý týden vyzval dopisem ředitele středočeských krajských domovů pro seniory, aby se seznámili s projektem ZOO koutku v Domově seniorů TGM v Berouně a zvážili, zda by obdobný projekt využili i pro klienty svého domova.

„Před časem jsem se setkal se zajímavým projektem, který obohacuje a zpříjemňuje pobyt klientům v berounském domově seniorů. V ZOO koutku se mohou potěšit z kontaktu se zvířaty a starat se o ně. Zájem klientů o tuto aktivitu je obrovský - jsou spokojenější, vyrovnanější a mají činnost, které se mnohý z nich věnoval během svého života,“ uvedl k projektu středočeský hejtman Josef Řihák.

Ředitel berounského Domova seniorů TGM Ondřej Šimon využil nabídky společnosti SODEXO Pass Česká republika, která vypsala pro rok 2013 projekt s názvem „Plníme přání seniorům“. Cílem této akce byla podpora aktivního života seniorů. Domov zpracoval projekt na vytvoření ZOO koutku a vloni v říjnu ho slavnostně otevřel. Klienti se v něm mohou denně těšit z několika zvířat - papouška (žako šedý), morčat, činčil anebo zakrslého králíka.

Společnost SODEXO Pass Česká republika ve spolupráci s dalšími partnery, Diakonií ČCE a Asociací poskytovatelů sociálních služeb, spustila stejný projekt „Plníme přání seniorům“ i v letošním roce. V termínu od 1. ledna 2014 do 28. února 2014 tak opět mohou domovy seniorů či sami senioři zasílat své projekty vyhlašovateli akce. Limit finančního plnění u projektů je stanoven na 80.000 Kč u zařízení a 40.000 Kč u jednotlivců. Přání mohou zájemci zaslat přes formulář umístěného na webových stránkách: www.plnime-prani-seniorum.cz .

„Jsem přesvědčen o tom, že zkušenost z berounského domova pro seniory je dobrou inspirací všem ostatním vedoucím pracovníkům našich domovů. Věřím, že se najdou další, kterým se přání svých klientů podaří touto cestou úspěšně prosadit,“ dodal hejtman Josef Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama