MUDr. Mgr. Vladimír Plaček

Zemřel dne 2.8.2018
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2016 14:29:42 - bert železný

Jste také lékař, senátor, člen ČSSD.

Co říkáte na kauzu Syková?Netýká se to sice její práce v senátu, ale nemyslíte, že poškozuje paní senátorka jeho jméno a jméno ČSSD? Vyloučíte jí ze strany? vydáte ji k trestnímu stíhání, pokud o to budete orgány požádány?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.06.2016 14:10:58 - MUDr. Mgr. Vladimír Plaček
Po zhlédnutí první reportáže „Obchodu s nadějí“ v ČT v pořadu Reportéři ČT před půl rokem jsem byl ještě na rozpacích, ovšem po zhlédnutí dalšího dílu ze dne 30.5.2016, který jsem sledoval před chvílí z Videoarchívu ČT, neboť jsem v minulých dnech - pondělí 30.5. a úterý 31.5.2016 - neměl možnost sledovat televizi, je mi zřejmé, že jde nejen o neetické jednání, ale přímo o „zvláštní“ přístup p. prof. Sykové a dalších lékařů, který, zakládají-li se informace o neoprávněných platbách vážně nemocných pacientů zařazených do klinické studie na pravdě, což tak dle odvysílané reportáže vypadá, by měl být prošetřen příslušnými institucemi a zřejmě též i orgány činnými v trestním řízení. Myslím si, že rezignace p. prof. Sykové z funkce 1. místopředsedkyně Rady vlády pro vědu, výzkum a inovace a její odvolání z funkce ředitelky Ústavu experimentální medicíny AV ČR nejsou poslední. Vzhledem k tomu, že p. prof. Syková je zároveň senátorkou a členkou Senátorského klubu ČSSD, i když není členkou ČSSD, (pozn. nečlena nelze z ČSSD vylučovat), je zřejmé, že i tento senátorský klub se zcela nepochybně bude touto situací zabývat a lze, dle mého soudu, předpokládat odchod p. prof. Sykové z tohoto klubu. Jak paní prof. Syková naloží se svým senátorským mandátem, to bude už záležet pouze na ni.