Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2016 10:40:05 - Police v poli žije

Lze ještě věřit policii?

Zajímal by mě váš komentář k aktuální situaci v policii. Jsou podle vás obvinění Komárka pravdivá? Podporujte Šlachtu, který chce co nejdřív slyšení před sněmovnou? Neukazuje se, že ANO mělo pravdu a ČSSD má máslo na hlavě? Neměl by Chovanec rezignovat? Jak tohle může skončit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 13:44:53 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

domnívám se, že současný spor týkající se dvou policejních útvarů s celostátní působností není důvodem k tomu, abychom nevěřili policii jako takové. Policii tvoří na 38 tisíc příslušníků a příslušnic a drtivá většina z nich jsou důvěryhodní a služebně spolehliví lidí, kteří zaslouží za svou službu uznání. Pokud jde o obvinění směřovaná vůči policejnímu prezidentovi, pak jednoznačně zastávám názor, že takové výroky nepatří primárně do médií, ale do oznámení orgánům činným v trestním řízení GIBSu apod. Kdokoliv, kdo má podezření ze spáchání trestného činu nebo ze zneužití pravomocí, by to měl především oznámit těmto příslušným institucím a ne se na těchto informacích mediálně přiživovat a přidávat si na důležitosti. Reorganizaci policie nebo některých jejích útvarů považuji za něco, co je plně v kompetenci vedení policie a ministerstva vnitra. A podotýkám, že plány na sloučení ÚOOZ a ÚOKFK nejsou ničím novým, ale byly vysloveny již dávno a byla obsaženy např. také v reformě policie navržené ministrem Langerem. Je zvláštní, že tehdy se proti nim takový odpor nezvedal. Jak to skončí, netuším. Bude zřízena vyšetřovací komise a já budu ráda, pokud se všechny otázky týkající se této kauzy vyjasní.

Jana Černochová