Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2016 18:20:58 - Jirka K.

mimořádná svolání výboru

Jak hodnotíte tak rychlé svolání schůze výboru, když je předseda, ale i řada klíčových lidí mimo republiku a nemohou se tak zúčastnit? Skutečně tady jde pořád o policii? O co konkrétně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 13:41:45 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den, 

tento postup považuji za účelový a nepřiměřený dané situaci. Nic by se nestalo, kdyby se výbor konal o pár dní později. Kolegové dobře věděli, že bude výhodnější uspořádat jednání za nepřítomnosti předsedy výboru a za jeho zády. Šlo o nekorektní a nekolegiální jednání odporující obvyklým, byť nepsaným výborovým procedurám. a možná právě tento postup potvrzuje, že nejde jen o policii, ale především o zneužití prostého manažerského rozhodnutí k politickému boji. To je špatně, protože policie nemá být politizována a nemá být zneužívána k mocenským hrátkám, které se zde kdesi na pozadí velmi pravděpodobně hrají. A pokud jde o pány policejní důstojníky, pak zastávám ten názor, že nikdo není nenahraditelný.

Jana Černochová