Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2016 8:09:05 - uvedomely obcan

O nebezpečí z Ruska

„Podle zprávy z centrály NATO, zveřejněné v předvečer summitu, mají v souhrnu členské státy v aktivní službě přibližně 3,2 milionu vojáků. Londýnský Mezinárodní institut strategických studií uvádí, že Rusko mělo loni 771 tisíc vojáků. Podle citované zprávy z centrály NATO byly loňské souhrnné vojenské výdaje členských států NATO téměř 867 miliard dolarů; vzpomínaný londýnský ústav uvádí, že vojenské výdaje Ruska byly loni 65,6 miliardy dolarů. A zmíněný oficiální zdroj z Bruselu předpokládá, že letos vzrostou vojenské výdaje členských států NATO o dalších téměř 23 miliard dolarů,“ doplnil. A výdaje na obranu vyhovují zbrojařským komplexům.
Paní poslankyně, můžete tyto informace potvrdit či vyvrátit? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 9:48:42 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, nemám důvod těmto citovaným zdrojům nevěřit a nemám k dispozici žádné jiné informace. Předpokládám, že jsou pravdivé. Nicméně pokud naznačujete, že by to snad mělo znamenat, že Rusko nepředstavuje žádnou hrozbu, pak to pro mě není argument. Netvrdím, že chce Rusko vyhlásit Západu válku, nicméně o jeho „mírumilovnosti“ jsme se mohli přesvědčit v souvislosti s ukrajinskou krizí a neoprávněnou anexí Krymu.

Jana Černochová