Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2016 19:56:44 - JaneCZek

Pomalu končící demokracie

Takže to máme: odzbrojování občanů, odmítání instrumentu referenda, zvyšování pravomocí policie ( naposledy možnost rozpouštění demonstrací), tendenční vysílání veřejnoprávních médií, nepokryté vazalství k centrální moci sídlící v Bruselu, umělá výroba agresora. Neblížíme se tímto tempem období před rokem 1989? Co přijde dál? Je např. momentálně na stole nějaký další zákon omezující svobodu občanů? Mám vás vládnoucí "elitáře" plné zuby! Jak jsme to mohli dopustit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2016 10:12:55 - Ing. Antonín Seďa
 Rozhodně odmítám, že končí demokracie. Co se týká zákona o omezení držení střelných zbraní, tak jak poslanecká sněmovna, tak vláda přijala usnesení, které tento zákon odsuzuje. Takže vaše výtka k "elitě" je chybná. Jinou věcí je, jak dopadne zákon v Evropském parlamentu a v případě, že projde, v jakém znění a zda jej bude ČR ratifikovat. Zvyšování pravomocí Policie ČR, o které hovoříte, je v pořádku. Stačí si připomenout ostrou demonstraci na Malé Straně či další demonstrace ohrožující bezpečnost občanů. Otázka vysílání veřejnoprávních médií není věcí politiků, ale Rady pro rozhlasové a televizní vysílání či Rady ČT. Ta má dohlížet na vyváženost vysílání a řeší stížnosti občanů či institucí. Nevšiml jsem si, že by čeští politici či vláda byla vazalem centrální moci v Bruselu, jak píšete. Naopak je ČR v poslední době aktivní, a to nejen v rámci zemí V4. Co se týká zákonů omezující svobodu občanů, pak základem je Ústava ČR, která společně s Listinou základních práv a svobod zajišťuje základní svobody každého občana. Ale máte pravdu v tom, že každý zákon nějakým způsobem nastavuje pravidla či reguluje jednání či chování občanů. Pokud tohle berete za omezování svobody, pak já ne. Protože v každé společnosti nelze trpět anarchii či despotismus. Ale rozumím, že je to o míře regulace a tady se přiznám, že z pohledu na regulace jdoucí z EU jsem často nešťastný. Já raději spoléhám na obyčejný jak se říká selský rozum. A ten velmi často byrokratům z Bruselu schází. Na druhou stranu a tady s vámi souhlasím, jsme často papežštější než papež a do našich zákonů přidáme větší regulaci, než po nás EU chce. Tohle za chybu považuji.