Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2016 19:51:56 - JaneCZek

Pomalu končící demokracie 2

Děkuji Vám za odpověď. Co se týká těch demonstací, tak to chápu jako útok na svobodu projevu. Začne to rozpouštěním názorově nepohodlných shromáždění a za chvíli tu budeme mít zákaz konání protestních akcí vůbec. Poslední demonstrace navíc s přehledem ohlídal muž v kožené bundě, není tedy třeba utahovat šrouby. K té ČT....kdo vybírá/volí členy do zmiňované rady?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2016 12:30:15 - Ing. Antonín Seďa
 Začnu koncem. členy do Rady vybírají neziskové a odborné organizace, instituce apod. Volí je ovšem poslanecká sněmovna. Nicméně to by nastal poprask, kdyby někdo z politiků začal ovlivňovat veřejnoprávní televizi či rozhlas. Takže ano, politická odpovědnost tu  bezesporu je , nicméně návrhy nedávají politici, ani politické strany. Otázka svobody projevu je složitá, protože všichni občané ČR se musejí řídit platnými zákony naší země. A pokud tomu tak není, pak musí zasáhnout represivní orgány. Ale souhlasím s vámi, že je nutno konání Policie ČR sledovat a kontrolovat. A k tomu slouží český parlament, ministerstvo vnitra a vláda ČR. Takže pokud by policie neadekvátně zasáhla, určitě by se to na plénu i výborech poslanecké sněmovny řešilo.