Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2016 10:35:18 - David Střítezský

Mír v Evropě díky EU

Dobrý den pane Seďo, rád bych Vás upozornil na Vaše šíření nebetyčné lži a to, že díky EU je v Evropě desítky let mír. Podotýkám s plnou vážností, že si myslím, že navíc tuto EU propagandu a lež šíříte zcela záměrně.K meritu věci, co bývalá Jugoslávie, ta je už podle Vás v Asii? S pozdravem David Střítezský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2016 12:50:44 - Ing. Antonín Seďa
 Ohrazuji se proti vašemu tvrzení, že šířím lži. Nicméně souhlasím, že rozpad Jugoslávie, který vyústil v řadu válečných konfliktů, jsem záměrně do zachování míru v Evropě nezahrnul. Především proto, že tyto válečné konflikty se odehrály v zemích, které tehdy nebyly součástí Evropské unie a také to, že řada těchto konfliktů měla národnostní příčiny. Nicméně já jsem myslel tu skutečnost, že od doby druhé světové války žádná velká válka v Evropě nebyla. A to zejména z toho důvodu, že se rozličné národní zájmy i možné konflikty řeší v EU diplomatickým úsilím. EU je dobrý projekt a je to jedna z nejsilnějších ekonomik na světě. To, že Velká Británie odchází z EU je chybou, protože pak nebude velké země, která by vyvžovala národní zájmy Německa či Francie. A to může být v budoucnu problém. A opravdu si nemyslím, že Chorvatsko, Slovinsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina či Kosovo leží v Asii. To mi můžete věřit. Tak jako je zajímavé a dokládá to, že mám pravdu, že v případě přijetí těchto zemí do EU se stabilizuje jejich nejen ekonomická, ale i politická a zejména bezpečnostní situace. To, že tomu tak nebylo před rozpadem Jugoslávie svědčí spíše o tom, že se tam promítly a to velmi negativně národní zájmy řady velmocí, včetně RF či USA.