Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2016 22:56:13 - tomas moukes

Já jsem rád za odsun němců, co vy?

Přemýšlel jste někdy, jak by to tu vypadalo, kdyby tu němci zůstali?Po válce nemohli volit, mluvit německy, chodit nakupovat mohli jen hodinu před zavíračkou, byli označeni páskou atd. Po revoluci jsme začali navazovat obchodní kontakty s německem. Tady by hráli prim oni, my bychom byli zase druhořadí. Dále jako slováci by chtěli vlastní stát. Vždyt i Morava chtěla samosprávu a Hnutí za samosprávnou moravu vyhrálo volby na moravě. Takže by bud měli autonomii, nebo by se rovnou připojili k německu. Já jsem rád, že jsme se jich zbavili, i když to bohužel stálo statisíce našich životů. Co vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 10:46:08 - Ing. Antonín Seďa
 Předně je celou problematiku vidět v kontextu historických událostí, protože i Benešovi dekrety či odsun německy mluvících obyvatel měl své příčiny a důsledky. Byli to Sudetští Němci, kteří umožnili "nejednotu" tehdejšího národa a okupaci fašisty. Ale jak sám zdůrazňujete, i za okupace byla ČR protektorátem Čechy  a Morava. Oosbně podporuji nejen dekrety E.Beneše, ale i odsun Němců, a to přesto, že i při něm se někteří naši krajané zachovali kriminálně a v rozporu s morálkou. Ale taková byla doba těsně po válce a válečném utrpení. Chci ale upozornit, že přesto, že existuje zákon o nemožnosti vlastnit naši půdu cizími státními příslušníky, tak jak Němci, Holanďané či jiné národnosti českou a moravskou půdu nakupují přes české firmy a české prostředníky. Takže také platí, že někteří naši občané v předválečné i válečné době kolaborovali s Němci a také dnes to činí. Je to zřejmě náš povahový rys, kdy za peníze prodáme i svoji čest a dokonce svobodu. Tohle je třeba opakovat a působit zejména na mladou generaci, aby byli více národní a podporovali zájmy naší země.