Bc. Markéta Wernerová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2016 14:23:23 - kavaz

Je ČSSD skutečně demokratickou stranou?

Trestá se ve straně vyjádření vlastního názoru? Myslíte, že je správné po Nytrové chtít, aby stranu opustila jen proto, že upřímně řekla, co si myslí? Jestli to takhle ve straně funguje, tak se nedivím, že jste vnitřně tak nejednotní

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2016 17:55:03 - Bc. Markéta Wernerová
Vážený pane Kavaz,
Česká strana sociálně demokratická je stranou demokratickou, to Vás mohu ujistit. Demokracie je však založena na vládě většiny při respektování práv menšin.
Na dotaz ohledně trestu za vyjádření vlastního názoru v ČSSD, Vám odpovím takto: Osobně jsem se nikdy s žádným trestem nesetkala. Setkala jsem se však, a to v celé společnosti s tím, že jedince společnost za názor, ať je jakýkoli, mnohdy odsuzuje. S Pavlínou Nytrovou jsem vedla nejednu diskuzi o problematikách v mnoha oblastech. Na některých se shodneme na některých nikoli. Osobně se domnívám, že v tomto konkrétním případě velmi nešťastně zkombinovala některé statistické údaje i staršího datumu s předmětem navrhované změny Zákona o registrovaném partnerství.
Domnívám se, že Pavlína Nytrová nebude opouštět sociální demokracii a ani jsem nezaznamenala nikoho kompetentního, kdo by toto požadoval.Každý z nás se však musí zodpovídat za své konání. My politici skládáme účty svým "zaměstnavatelům," což jste vy voliči.
Závěrem bych Vám chtěla sdělit, že by bylo velmi smutné, když by v jakémkoli společenství existoval pouze jeden názor. Pokud existuje více názorů, neznamená to, že je společnost nejednotná. Znamená to, že je společnost demokratická.

Děkuji Vám

S přátelským pozdravem

Bc. Markéta Wernerová

poslankyně PSP ČR