Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2016 14:19:13 - tomas moukes

ODS chce výjimku ze společné azylové politiky, kterou sama schválila

Není to ODS trapné chtít tuto výjimku, když jste to v lisabonské smlouvě sami schválili?Sice ne všichni poslanci ODS pro to hlasovali, ale právě ta část stačila pro schválení....nemuseli jste lisabon vůbec schvalovat a když už, tak stejně jako dánsko si vyjednat výjimku.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 9:44:29 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, trapné to skutečně není. Jednak správně podotýkáte, že postoj ODS ve vztahu k Lisabonské smlouvě nebyl jednotný a hlasování nebylo vázané. Dále i kdyby tuto smlouvu podpořili všichni zákonodárci, nevidím důvod, proč by po zralé úvaze politická strana nemohla některý ze svých postojů přehodnotit (pokud se nejedná o základní ideologické ukotvení). A za vůbec nejdůležitější považuji to, že pokud jde o závažnou otázku, která má zásadní dopad na naše národní zájmy, což je dle mého názoru i tento případ, považovala bych za slabost, kdyby politická strana nepřiznala změnu nebo určitou modifikaci svého postoje jen proto, že by to bylo trapné. Dospělá, státotvorná a národní zájmy hájící politická strana, kterou ODS bezesporu je, hledí v prvé řadě na veřejný zájem na blaho státu, a nikoliv na to, zda je pro ni něco trapné, či nikoliv.Jana Černochová