Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2016 18:08:17 - doktorTTT

EU

Dobrý den, všiml jsem si, že vy dnešní komunisté jste víceméně všichni proti Evropské unii. Za vystoupení států z EU jsou takřka všechny nacionalistické a krajně pravicové strany napříč Evropou. Pokud vím, tak váš nejvyšší vzor, který kdy existoval byl SSSR, nebo-li Svaz sovětských socialistických republik. Byl to, stejně jako EU, svaz několika států. Samozřejmě EU a SSSR z hlediska svobody a práv občana nelze srovnávat. Jak vnímáte to, že se tedy stavíte na stranu k nacionalistům a neonacistům, kteří nechtějí spolupráci mezi státy navzájem, protože upřednostňují pouze svůj vlastní stát/národ před jinými? Jednotná Evropa je tu proto, aby se již neopakovala válka a kvůli hlubší ekonomické provázanosti a rozvoji. Jak se lidově říká, 2 zvládnou více než 1. Je tedy pro vás jednotná Evropa nepřijatelná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2016 4:29:33 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Začnu od konce. Jednotná Evropa je pro mě přijatelná, nikoliv však za účelem posílení kapitalismu. Ano, jsem nakloněn takovému spojenectví, kde jsou si všechny státy rovny a napomáhají si k rozvoji a potírají válečné agrese. Žel, takovým spojenectvím byl Vámi zmíněný Sovětský svaz, nikoliv současná Evropská unie. Za jakým účelem se chtějí separovat nacionalisté, to je jejich problém a moje zbytečná starost. A ano, co se týče uplatnitelnosti lidských práv, nelze SSSR s EU srovnávat.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21