Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2016 10:57:43 - Líba Konvalinka

Anketa o záchranné službě

Myslíte, že je záchranka zneužívána jen opilci a narkomany? Řekla bych, že ji mnohem více zneužívají obyčejní lidé jako taxi službu. Narkomanům a opilcům je podle mě vše putna

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2016 20:49:34 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,

původní profesí jsem záchranářka a bohužel musím potvrdit Vaše slova, že záchranku zneužívají i jiní lidé. Nedokážu si ale moc představit, jak bychom to rozlišovali, zdali si někdo zdravotní problémy vymýšlí nebo ne. Každý neodhadne svůj zdravotní stav. Volají si nás třeba staří lidé, kteří už se hůř pohybují, ale jejich diagnóza je spíš pro praktického lékaře. Najdou se ale i tací, kteří prostě nechtějí čekat v čekárně.  Plošné zpoplatnění, které by takové lidi odradilo, také není úplně košer. Jak bychom třeba vybírali poplatek od někoho s infarktem, po těžké autonehodě, nebo s dalšími diagnózami, které záchrance patří? Zase by na to doplatili ti, co za nic nemohou. Třeba ale přijdeme na nějaké optimální řešení, inspirace v zahraničí je docela dost. Zatím bych se ale zaměřila na lidi pod vlivem alkoholu a drog, tam je to jasné. Určitě je třeba začít s osvětou a edukací všech občanů, k čemu záchranka slouží a k čemu bychom záchranku měli volat. Záchranka  totiž nyní mnohdy supluje zrušenou lékařskou pohotovostní službu.

S úctou,
JP