Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2016 16:44:59 - Dita Pav.

prezidentka

Vůbec se nedivím, že jste tak oblíbená. Nejste totiž arogantní jako většina politiků a odpovídáte i na otázky. Moje otázka. Neuvažujete kandidovat na prezidentku, když to Němcová minule vzdala ještě před volbami? Nemyslíte, že mohla být zvolena a dnes jsme nemuseli koukat a poslouchat Zemana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2016 16:00:45 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, paní Dito,

děkuji Vám za pochvalu a za vyjádření podpory a důvěry, které si velmi vážím. Pokud jde o mou politickou budoucnost, neuvažuji nad ní v rovině získávání nějakých funkcí, které bych chtěla v budoucnu třeba vykonávat, ale především v rovině maximálního možného přínosu a užitečnosti pro naši zemi a celou naší společnost. Politiku jsem vždy vnímala jako službu veřejnosti. A tuto službu jsem vždy chtěla, a i nadále chci, vykonávat, jak nejlépe umím. Mohu-li soudit podle podpory, které se mi dostává od voličů nejen u nás, v Praze 2, ale i při volbách do Poslanecké sněmovny, pak si troufám tvrdit, že se mi to snad i daří.

Co se týče kandidatury na prezidentku, jedná se o myšlenku, nad kterou jsem opravdu ani neuvažovala. Domnívám se, že prezidentem by neměl být ten člověk, pro koho je tato funkce životním snem a cílem, ale spíš ten, kdo je k ní určitým způsobem povolán či vyzván celospolečensky. Pro další prezidentské volby zatím kandidáta ODS vybraného nemáme. Předpokládám, že budeme postupovat podobným způsobem jako při minulých prezidentských volbách, kdy jsme se rozhodovali v primárkách, a věřte mi, že si dáme velmi záležet, abychom nalezli vhodného kandidáta, který by současného prezidenta Zemana ve funkci vystřídal.

Jana Černochová