Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2016 16:49:59 - JANK0

poplatky

Kolik by podle vás být to zpoplatnění záchranek? A proč když tak voláte po poplatcích, jste rušili ty ve zdravotnictví? Za recept ano, ale proč i za návštěvu lékaře nebo za noc na lůžku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2016 20:45:52 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,
od začátku jsem nesouhlasila s rušením poplatků ve zdravotnictví. Nebylo to šťastné rozhodnutí. Poplatky bych zpětně zavedla tam, kde dochází ke zneužívání štědrého systému českého zdravotnictví. Stala se z něj totiž černá díra, do které lijeme miliardy korun a stále to není dost. Není tajemstvím, že se nakupují zbytečné a předražené přístroje, provádějí zbytečné výkony, zneužívají záchranky a bohužel i pobyty v nemocnicích. Někde je peněz dost, jinde chybí. Doplácíme na to všichni. Přesnou částku Vám ale nyní neřeknu. Nemusela by být ale nijak závratná, česká společnost je dle předchozích zkušeností nastavená tak, že stačí poměrně málo, aby to odradilo lidi od jednání, jako je právě například zneužívání záchranky. A také se můžeme poučit v zahraničí, tam poplatky fungují bez problémů.

S úctou,
JP