ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2016 16:17:36 - RP

EU-Turecko

Jaký bude podle vás vývoj mezi Tureckem a EU ohledně uprchlíků? Měli bychom přistoupit na výhrůžky Erdogana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2016 16:23:20 - Ing. Pavel Posolda

To je dotaz, jestli jsem optimista nebo pesimista. Je rozdíl mezi tím, co je v zájmu občanů EU a co v praxi dělají politické elity.   

Turecko není Evropa, Turecko je Orient  a Erdogan je orientálec a muslim. Zkuste se vžít do jeho uvažování - svět už bipolární není, Turecko už není na hranici mezi dvěma ideologicky oddělenými světy.  Rusko je sice nevěřící, ale není to agresor, není to ohrožení Turecka ze severu. K čemu je tedy Turecku USA? Budou USA kupovat turecké pračky a keramické dlaždice? Budou jezdit Američané do Marmarisu na dovolenou? Vydají USA Gulena tureckému soudu? Ne, ne, ne. Erdogan uzavře příměří s kurdskou opozicí - oni upustí od požadavku na autonomii, on je přestane zabíjet. Militantní KPP umře na úbytě jako IRA. Rozhodne nakonec ekonomika - bude se lépe žít Kurdům v Mosulu nebo Kurdům v Turecku nebo Kurdům v Sýrii? Asadův přístup ke Kurdům nebude jiný než ten Erdoganův - nade vše je územní celistvost země, jakýkoliv požadavek na autonomii je vlastizrada. Autonomii si udrží Kurdové v Mosulu, tu už ale stejně mají.

Erdogan je orientálec a muslim. Má armádu uprchlíků a má 5. kolonu v Německu. Natáhne dlaň a bude chtít zaplatit - křesťané přece platili muslimům celá staletí. Má myšlení Kara Mustafi Paši, bohužel na straně EU nejsou  Jan III. SobieskiKarel V. Lotrinský  a Jan Jiří III. (u nás taky nevidím žádného Zdenka Kašpara Kaplíře ze Sulevic).

Až Fortuna vypíše sázky na politický vývoj, půjdu si vsadit, že Juncker ohně hřbet a bude platit. Samozřejmě k tomu použije naše peníze.

Ptáte se, zda "bychom měli přistoupit...." Pokud tím myslíte nás, občany EU, tak bychom měli vyhnat Junckera a spol. , jinak bude rozpad EU pokračovat a brexit bude mít následovníky.