Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2012 18:55:23 - Leo Katz

Ostravské kaly v Ústeckém kraji

Chtěl bych vědět, jak se ČSSD staví ke spalování ostravských kalů v Čížkovicích? Protože od pana Šťovíčka jsem se nic nedozvěděl....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.04.2012 16:33:38 - Ing. Rudolf Kozák

Přeji dobrý den a děkuji za dotaz,

můj osobní postoj k tomuto ožehavému tématu (a jsem přesvědčen, že to je i názor většiny členů ČSSD v Ústeckém kraji) je naprosto jednoznačný.  V oblasti zlepšování kvality životního prostředí máme v našeme kraji svých starostí víc než dost a je nepřijatelné, aby se z Ústeckého kraje stávala "skládka republiky". Takže s tímto "transferem kalů" zásadně nesouhlasím, níicméně problém je bohužel někde jinde a u někoho jiného. V této chvíli již řešíme pouze "důsledky" a nikoliv "příčinu". Příčina tkví v uzavřených obchodních smlouvách, které vznikly hluboko v minulosti, a ke kterým se stávající politická reprezebntace kraje neměla možnost vyjádřit. Pravdou také je, že vyjádření kraje (který vykonává přenesenou působnost státu v oblasti životního prostředí) musí být v souladu s platnou legislativou, což se také stalo, a pokud zainteresované subjekty splnili všechny zákonné požadavky není možné bezdůvodně zasahovat do obchodních vztahů soukromých subjektů. Pevně věřím, že všechna provedená měření a monitoring zajistí, že tato kauza nezhorší životní prostředí a zdraví obyvatel kraje. Nechť je pro nás pro všechny tato kauza velkým ponaučením do budoucna, aby se něco takového již nemohlo opakovat.