Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2016 12:56:40 - sindy

Syntetických drog již delší dobu přibývá….

Je na tento problém naše legislativa krátká? Ona totiž dané látky zakazuje, ale pozdě. A jsou informace, zda uživatelé dnes berou spíše ,,tradiční drogy“ nebo je nahradili již nové? A nejsou ty nové horší, a tím, že je budeme zakazovat, budou vznikat ještě víc nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2016 20:29:30 - Mgr. Jana Pastuchová
Dobrý den, děkuji Vám za dotaz, který patří spíše Národnímu protidrogovému koordinátorovi při Úřadu vlády ČR, ale přesto se Vám pokusím odpovědět. Bohužel naše legislativa řešící drogovou problematiku má skutečně řadu trhlin, uživatelů drog  přibývá a poptávka po drogách roste. V ČR se stále daří spíše tradičním drogám, ty nové se u nás ale vyrábí, viz nedávný případ obří varny amfetaminu v Jablonci nad Nisou, která zásobovala skoro celé Švédsko. Netroufám si odhadnout, jestli se budou vyrábět nějaké další nové drogy a budou nebezpečnější. V každém případě bychom se měli více zaměřit na prevenci a důsledněji postihovat jak výrobce drog, tak jejich uživatele. V ČR například není trestné užívání drog na veřejnosti, užívání drog je často spojené i s kriminalitou atd. Přestože v ČR na drogově závislé nahlížíme jako na lidi nemocné, nemůžeme přehlížet důsledky, které to má na celou společnost.

S úctou,
JP