ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2016 15:57:20 - koalice

Není tohle pokrytectví?

Narazila jsem na tento článek, http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jureckovo-ministerstvo-predstavi-sve-plany-na-lepsi-hospodareni-s-vodou-448991, kde se píše, že
vláda už loni dokument, který v boji se suchem počítá i se zvýšením poplatků za odběr podzemní vody. Jestli je to pravda, tak proč je nyní ČSSD proti? Neznamená to, že nerespektujete koaliční smlouvu-dohodu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2016 13:09:33 - Ing. Ladislav Šincl
Zákony se schvaluje PS, pak to jde do Senátu a pak ještě k prezidentovi, který to může ještě vrátit zpět do PS a tak to co projedná či neprojedná vláda není ještě definitivní. Já nejsem člen vlády a tak Vám nyní nedokáži odpovědět  zda-li něco takového projednávalo a v jaké formě (zda-li např. nešlo jen úkol pro ministra navrhnout opatření k boji se suchem). Faktem ovšem je, že pan ministr Brabec navrhl i takové opatření, které by ve své důsledku prostřednictvím zákona o vodách zvýšilo cenu vody pro konečného spotřebitele a to je pro mne - garanta tohoto zákona v PS za ČSSD  nepřijatelné. Z tohoto důvodu již delší dobu na tuto záležitost upozorňuji. Výsledkem je to, že ministři za ČSSD pro takto formulovaný návrh hlasovat nebudou. Kdyby se tento návrh i přesto ocitl v PS, mohu Vám sílíbit, že udělám vše pro to, aby takto formulovaný návrh, který může zvýšit dramaticky cenu vody v ČR v PS neprošel ... a kdo mne zná ví, že já své sliby plním :.-). 
Pokud vím, tak v koaliční smlouvě žádné ustanovení o zvýšení ceny vody není....
L. Šincl