Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2016 18:40:12 - Monika R.

Češi skeptici

Podle mě letí kritika čehokoliv a kohokoliv racionálního. Na druhou stranu, vy se lidem divíte? Jednak očekávání obvykle předčí realitu a hlavně v politice jsou stále ty stejné, zkorumpované tváře. Navíc, když jsme měli možnost zvolit si prezidenta, vyhrál to Zeman, který je také dost spjat s temnou minulostí ČSSD a hlavně nedělá nic proto, aby společnost stmelil. Nebo máte jiný názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2016 9:45:15 - Ing. Ivo Bezecný

 Kritizovat je vždy velmi snadné, přijít s podloženým alternativním řešením je obtížnější. Je to vidět I na různých diskusních fórech na internetu včetně PL. Blbost, hovadina, pitomost, s takovými komentáři se setkávám jistě nejenom já, ale že by mi někdo řekl jak se tedy věci mají nebo mi vysvětlil v čem se mýlím, to se mi zatím nestalo. Volba prezidenta Zemana je jistě krásným příkladem stavu českého národa. Prezident Zeman je prostě bližší naší povaze. Má slabosti nám vlastní včetně alkoholu a kouření, vyjadřuje se zemitou mluvou českého člověka, umí být přirozeně sprostý, byť není protiunijní má blízko I k našim ruským bratrům. Myslím si, že výsledek, který dosáhl kníže Schwarzenberk v prezidentské volbě je asi maximem toho, čeho my, kteří se snažíme nalézat jiné životní hodnoty a cesty které k nim vedou, můžeme v současnosti dosáhnout.

Po pádu komunismu jsme verili, že bude trvat generaci, než se chování a názory českého člověka změní. Než místní vzorce chování založené na "Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu", nebo "Já na bráchu brácha na mně"  vystřídá chování založené na profesionální cti, slušnosti, úcty k člověku a úcty k osobnímu I společnému vlastnictví. nyní už vidím, že jedna generace je málo, že to bude chtít alespoň tři a kdo ví, jestli se vůbec něco změní. Možná jsme my Češi už prostě takoví (kéž bych se samozřejmě mýlil).

Na druhou stranu, žijeme v demokratické zemi se svobodnými volbami a každý z nás máme minimálně tu šanci, že se můžeme svobodně rozhodnout, kdo nás bude ve veřejném životě zastupovat. Korupce je u nás hodně a to napříč politickými stranami. Přesto na kandidátkýách najdeme I spoustu slušných a pracovitých lidí, jímž je služba občanům poctou a snaží se jí vykonávat s největší zodpovědností.

A v neposlední řadě, každý musíme začít trochu u sebe, být příkladem, ukazovat cestu. Srovnejme svůj život s těmi, kteří žili generaci před name a většina z nás uvidí, že se máme lépe, že bychom neměnili. Předpokládám, že to platí I pro většinu z těch 14 %, kteří volí komunisty.

Není naší vinou, že jsme chudší než Němci nebo Francouzi, a že tomu tak nějaký čas ještě bude. Dějiny se změnit nedají, musíme myslet jen na budoucnost. A tu já vidím v Evropské unii, ve společném evropském domu, který nás snad zkultivuje do podoby kulturního a úspěšného národa, který bude mít své pevné a čestné místo mezi ostatními evropskými národy. Přičinit se však musíme take sami. Nezůstávat jen u kritiky založené na závisti a nepřejícnosti , ale pomáhat tvořit.