Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2016 12:23:02 - Venda-jogista

ano, odpovím

Váš dotaz"Mohu se také zeptat? Proč si myslíte, že mé názory a paralely týkající se okupace Krymu Ruskem jsou "hovadinami"?"

K Saudům jsem se optal proto, že je to významný spojenec naší západní civilizace, USA, která je vyzbrojuje, která je vede v bojích na blízkém Východě, Saudové jsou s NATO přes Turecko, i přes ropu. A tedy i s námi. Proto jsem se ptal, kdo je "náš" v tom konfliktu.

A proč hovadiny. Moje zkušenost. Situace Srbsko, chtění kosovského obyvatelstva se odtrhnout od Srbska a být samostatným státem. "Pomoc" západu - bomby na Srbsko. Proti tomu Ukrajina. Na Krymu drtivá většina rusky mluvících obyvatel. Po Majdanu značné omezování rusky mluvících obyvatel Ukrajiny. Na Krymu legální vojenská základna dle smlouvy mezi vládami - cca 25 tis. vojáků Ruska. A najednou značné nepokoje na východní Ukrajině, kam patří i Krym. Krymští obyvatelé se rozhodli referendem o to, že se stanou Ruskem. A ta hrůza, bez zabíjení, vyšlo jim to a v míru. Jak se Vy díváte na Kosovo? V.Žáček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2016 13:50:04 - Ing. Ivo Bezecný

 Děkuji za názor. Pohled na Kosovo vidím v celkovém kontextu rozpadu bývalé Jugoslávie. Parcelace bankrotujícího jugoslávského státu, která možná zašla příliš daleko. na druhou stranu, proč by Kosovo mělo patřit zrovna k Srbsku a ne třeba k Albánii? Čímž netvrdím, že by tomu tak mělo být. Bombardování NATO? Obávám se, že kdyby NATO neudělao pořádek, válčilo by se v Jugoslávii dodnes.

K Ukrajině. Těžko s Vámi souhlasit. myslím, že není doba na tento způsob změny hranic. Podle této logiky by Rusko mohlo vtrhnout do některých částí Estonska nebo Lotyšska, Maďaři by mohli chránit práva své menšiny na Jižním Slovensku, Rakušané by mohli nárokovat severní itálii atd. Nesouhlasím s Vámi. Okupace cizího státu není řešením národnostní otázky.

Podle Vaší logiky by I odtržení Sudet bylo v pořádku - převahu tam přece měli Němci a Češi je údajně utlačovali. Ne, nesouhlasím s Vámi. Nepřesvědčil jste mně.