Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2016 19:04:39 - Marp67

Občanská práva

Dobrý den pane prezidente,
chtěl bych se optat jak se Vám jeví stále častější "přiškrcování" občanských práv, ať se to týče svobody projevu, vyznání, práva na ochranu domu/bytu, na nutnou obranu. Vznikají iniciativy, které v médiích označují lidi s jiným názorem za xenofoby, rasisty, nácky atd. Mám utkvělou představu, že svoboda je nedělitelná, neměřitelná a nelze ji jakkoliv trestat zákony.

Děkuji

Marp

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2016 13:05:34 - Ing. Miloš Zeman
Pokud jde o nutnou obranu, víte, že jsem zastánce, aby se vzhledem k riziku teroristických útoků občané ozbrojovali, i když jsem veřejně přiznal, že jsem v této věci změnil názor, protože původně jsem pro takové ozbrojování nebyl, ale situace se změnila. Co se týče nálepkování kohokoli čímkoli, myslím si, že to dělají jenom lidé, kteří nemají argumenty. A jestliže nemáte právo na vlastní názor a jestliže jakákoli sociální skupina tvrdí, že její názory jsou nadřazené názorům těch druhých, je to samozřejmě ohrožení demokracie a já se proti tomu ohrožení veřejně bráním.