Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2016 8:17:35 - Venda-jogista

symboly, demokracie, skutečnost ??

Píšete - "Ale vzpomeňte si, že signal nedaly západní demokracie - signal přišel 11. září 2001 v podobě brutálních teroristických útoků na symboly americké demokracie. na to prosím pěkně nezapomínejte. Nebo jsme si to měli nechat líbit?"

Symboly? WTO byl symbol? Hrůzné je, že zahynuly tisíce lidí, to ano. Proč se sám zřítil, mimochodem, ten třetí, nezasažený mrakodrap? Jak to Al-Kaida dokázala?
Co je to americká demokracie? Zamyslel jste nad kořeny expanze Američanů, které nejsou tak staré? Vietnam, Irák, znovu Irák a Afghanistán a Libye - tisíce mrtvýc.
A boj proti Al-Kaidě a dnes ji, tuto nositelku terorismu Američané vyzbrojují. Chápete tu skutečnost? Rozbili civilizaci Iráku, iniciovali a stále iniciují převraty, oranžové revoluce, platí ostřelovače.....podkopávají poslední zbytky míru na světě. Chápete to a nebo je vidíte jen jako "obra", který má vládnout světu? I přes pokrytectví, kdy něco jiného hlásají a něco jiného dělají?
Václav Žáček, člen MO KDU-ČSL Moravská Třebová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 9:10:18 - Ing. Ivo Bezecný

 Vietnam byl součástí doktríny americké zahraniční politiky o zadržování komunismu. Možná si vzpomenete, že severní cast byla marxistická, jižní pro-západní (souhlasím, že se ovšem nejednalo o žádnou demokracii). Vpád Američanů měl zabránit vitězství marxistů, což se ovšem nepodařilo. V 60. letech minulého století byl komunismus v mode, a to dokonce I v USA.

Řekl bych to ještě jinak. V době studené války se vedl na jedné straně nekompromisní ideologický boj mezi Sovětským svazem a západními demokraciemi v čele s USA (zkuste se podívat v knihovně po Rudých právech ze 70. let minulého století). Vzhledem k tomu, že obě seskupení disponovala jadernými zbraněmi byla samozřejmě vzájemná přímá konfrontace vyloučena. O to vice se bojovalo o sféry vlivu ve světě. Sovětská agrese do Maďarska, do ČSR, podpora režimů na Kubě, v Angole, v Etiopii, v Libyi, Sýrii, Egyptě (před Sadatem). Američané zase podporovali režimy jak je uvádíte. To souhlasí. Upozorňuji pouze, že tímto se vedl boj take o naši svobodu. protože my, na rozdíl od západu, jsme žili v totalitním komunistickém state.

Koncem 80. let Sovětskému svazu docházely finance (vest intervenční válku je strašně drahé) a mohlo dojít k postupné domontáži komunistických diktatur ve většině jimi ovládaných zemí. jaká úleva třeba pro nás. Leč objevili se jiné síly, jimž je svoboda a demokracie trnem v oku a které, což je skutečností, dodnes nesou pocit křivdy za bývalý koloniální útlak a s ním spojené národnostní problem (to je Blízký východ, ale třeba I řada afrických zemí). Takže po boji proti komunismu začal další boj s terorismem. Věřím, že v tomto boji už nebudou Američané sami, ale že se jim dostane (a někdy i dostává) I podpory bývalého ideologického nepřítele Ruska. Viděli jsme to v první válce v Iráku, určitá koordinace se děje I v současných operacích v Sýrii. A koneckonců terorismu není vystavena jen Amerika, ale I Rusko. takže má-li se dosáhnout v boji proti němu pokroku, Rusko a USA budou muset spojit síly.