Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2016 14:21:27 - zde123

Dobrý den pane prezidente

chtěl bych se zeptat, co si myslíte o možnostech spolupráce s izraelskými vědci? Izrael je na špici v mnoha oborech vědy i Hi-Tech. Nedávno jsem viděl v TV rozhovor se zástupcem Weizmannova institutu věd. Ten nabízí také možnosti postgraduálního studia i pro české studenty, kteří by byli vítáni. Dalších mnoho údajů jsem si našel na Internetu a na Wikipedii. Jsme poměrně malá země, podobně jako Izrael. Máme potenciál inteligentních a schopných mladých lidí. Spolupráce ve vědě by byla mnohem lepší, nežli být jen jakousi montovnou. Přinesla by nám velkou prestiž i cenné zisky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2016 12:43:02 - Ing. Miloš Zeman
Při návštěvě Izraele jsme se dohodli s izraelskými představiteli o spolupráci ve vědě a technice a tato spolupráce zdárně probíhá. Navštívil jsem i několik závodů s vysokou technologií, mimo jiné i závod na výrobu dronů. Vážím si toho, že česká a izraelská vláda občas společně zasedají a věřím, že tato spolupráce se dále rozroste, protože Izrael je technologická velmoc.