ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2016 10:08:02 - hanka45

Pane Valento,co si myslíte o schválení novely zák.424/1991 a dalších volebních zákonů Parlamentem ČR ?

Takže v této zemi budou vládnout jenom ANO,ČSSD,KDU ?Kdo tuto novelu navrhl ? Takže pár vyvolených zničí demokracii v ČR ?
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/blog.aspx Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2016 15:46:31 - Ivo Valenta
 Dobrý den,

děkuji za dotaz, tuším, že jsem se k novele tohoto zákona již zde v odpovědích vyjadřoval. Při hlasování o návrhu jsem se na poslední schůzi zdržel, protože jsem se s ním neztotožňoval. Souhlasím s Vámi, jsem jednoznačně proti stanovení limitů na volební kampaně, omezení darů politickým stranám, vytváření nových pseudoúřadů. Taková regulace k žádné transparentnosti nepovede, naopak vytvoří prostor pro rozmělňování darů mezi jiné subjekty, podpoří skrytou a podprahovou reklamu přes různé subjekty a akce. Ohrožení demokracie to samozřejmě je, protože pod pláštěm boje proti korupci, dochází zcela k opačnému efektu, k vytváření prostoru pro hrstku vyvolených. Věřím ale, že se voliči obdobných návrhů nasytí a jednou (doufám, že brzy) dají současné vládě "stopku".    

S pozdravem,

Ivo Valenta