Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2016 9:33:42 - Jak bude?

Čekáte, že se prezident omluví? A co další?

Nepřijde vám jako mě, že politici kašlou na zákony a soudy. ČSSD neplatí své dluhy, prezident se nechce omlouvat, Stupčuk se vykoupil, ostatní odsouzení jsou dál v politice,jiný kandidují....Z Ústavního soudu si děláte další komoru Parlamentu...Skutečně si myslíte, že je líp? Jak je možné, že tu zákony neplatí pro všechny stejně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2016 20:53:52 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

domnívám se, že nerespektování zákonů a soudních rozhodnutí je jedna věc a postoupení zákonů k posouzení Ústavnímu soudu je věc jiná. Rozhodnutí nerespektovat soudní rozhodnutí by mělo být náležitě potrestáno -  a pokud se dotyční chovají svévolně a soudy nejsou schopny si na ně došlápnout, pak by je měli minimálně potrestat voliči svým hlasováním.

Jinak se nedomnívám, že by v politice setrvávali odsouzení. V minulosti mnozí odsouzení již nastoupili výkon trestu, jiným bylo zase znemožněno kandidovat. Pokud již trest pominul a strany jsou ochotny takové lidi na své kandidátky umístit, pak je to zase opět na voličích, zda jsou schopni takové lidi tolerovat a podporovat.

A pokud jde o posuzování nových zákonů Ústavním soudem, pak vězte, že je to jedna z jeho základních pravomocí a úkolů. Nevidím na posuzování ústavnosti nových norem tedy nic problematického.

Jana Černochová