Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2016 12:05:31 - Korálek

kauza léčby kmenovými buňkami

Dala jste vaší kauzu, která vás určitě poškodila k soudu nebo přiznáváte vinu? Už se o ní moc nepíše, tak by mě zajímalo, zda se to nějak dořešilo, a jak? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2016 9:59:05 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Svůj postoj ke kauze rozpoutané reportáží České televize jsem nijak nezměnila. Platí mé vyjádření, na které odkazuji v odpovědích na předchozí dotazy (bylo zveřejněno na mých webových stránkách i v mém profilu na stránkách Parlamentních listů).

Dosud jsem oficiálně nebyla z ničeho obviněna. Nemám koho žalovat mimo médií a s těmi, jak je všem známo, není možné nic vyhrát. Není ani k čemu se přiznávat. Vše zůstalo v rovině osočování a vyvolávání pochybností o mé důvěryhodnosti ze strany sdělovacích prostředků a některých kolegů z akademické sféry. Autoři reportáží a článků získali kýženou senzaci, moji protivníci dosáhli mého odchodu z Rady pro výzkum, vývoj a inovace, sboru poradců předsedy vlády a vedení ÚEM AV ČR. To je bohužel obvyklý výsledek mediálních kauz v naší zemi. Je mi to líto a je to velká škody i pro pacienty, kterým by léčba mohla pomoci.

Zatím se mohu bránit pouze tak, že budu znovu a znovu trpělivě vysvětlovat, k čemu skutečně došlo, a uvádět na pravou míru zkreslené či zcela nepravdivé informace, které v souvislosti s mým vědeckým působením a úsilím o pokrok v léčbě některých nevyléčitelných onemocnění rozšířila naše média. Právní stanovisko mám, nebylo shledáno moje pochybení a strategii mého dalšího právního postupu v tuto chvíli nemohu podrobněji komentovat.