ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2012 7:26:55 - Lukáš Rosák

odpověď na dotaz

Senát ve čtvrtek navzdory očekávání neschválil poslanecký návrh na zrušení doživotní trestněprávní imunity poslanců, senátorů a ústavních soudců. Mohu se zeptat, jak jste hlasoval Vy a jaký máte postoj k návrhu? Návrh neprošel prý hlavně kvůli nesouhlasu ODS. Jak to? Co Vám na návrhu vadí jako straně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2012 17:05:13 - Mgr. Pavel Eybert
Dobrý den
Imunita poslance, senátora, ale i soudců je vnímána sporně. Jako senátor dvakrát vydaný mandátovým a imunitním výborem (jednou osobní dopravní nehoda, podruhé nedodržení termínu povinné prohlídky sportovního zařízení města jako zodpovědný statutární zástupce), ale také jako člen mandátového a imunitního výboru jsem přesvědčen, že je posuzování odpovědnosti prováděno pečlivě a spravedlivě. Z tohoto důvodu nejsem pro zrušení stávajícího stavu na imunitu pouze v době výkonu mandátu. Souhlasil bych s omezením imunity po ochranné době třeba 3-4 roky po skončení mandátu, aby hned krátce po volbách, kdy jsou ve hře emoce, nedocházelo ke mstám ze strany vítězů na poražených. Ostatně obdobný návrh jsem prezentoval již ve svém prvním volebním období, kdy jsem byl členem „školského“ výboru.
S pozdravemPavel Eybert