Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2016 18:52:12 - Ing. Jindřich Hradecký

Povinnost radonového průzkumu

Vážená paní ministryně,
je opravdu nutné, aby si musel stavebník POVINNĚ platit radonový průzkum pozemku i v případě, že při stavbě použije maximální stupeň ochrany, tedy drenážní systém? V jednom materiálu se argumentuje, že lidé kolikrát radonovou ochranu často přehánějí, takže jim tento průzkum ušetří peníze. Při stavění rodinného domku se však stavebník potýká s celou řadou dalších podobných absurdit. Nestálo by zato udělat revizi stavebního zákona a ostatních stavebních předpisů?
Děkuji předem za odpověď.
S pozdravem Jindřich Hradecký

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2016 13:01:02 - Ing. Karla Šlechtová
Děkuji za Vaše dotazy. Povinnosti stavebníka nebo dokumenty, které musí pro realizaci stavby stavebník předložit na stavební úřad, neukládá jen stavební zákon, ale také řada jiných právních předpisů, které nejsou v gesci jen MMR.

Novela stavebního zákona včera prošla prvním čtením v PSP. Jde o nejklíčovější zákon této vlády a věřím, že výsledná podoba bude rozumná, je to společná práce. Novela pomůže a již píšeme rekodifikaci celého stavebního práva v ČR.