Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2016 14:07:47 - Tabáček

krajské volby

Proč podle vás ANO nevyhrálo i v jižních čechách? A jak to vypadá s uzavřením koalice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2016 13:38:32 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Tabáčku,

Jižní Čechy jsou historicky velmi silnou základnou komunistické strany a posléze (po r. 1989) sociálních demokratů. To jistě víte. Vstupovali jsme do krajských voleb poprvé, takže výsledek, kterého jsme dosáhli je více než dobrý. Navíc jsme měli proti sobě velmi silného kandidáta v podobě jihočeského hejtmana, který se sám osobně vymezuje i v rámci své vlastní strany a boj o jihočeské krajské zastupitelstvo byl i bojem uvnitř sociální demokracie. Takže znovu opakuji, že výsledek, kterého jsme dosáhli byl velmi dobrý, neboť se nám podařilo rozbít červeno – oranžovou koalici.

Co se týká uzavření koalice – musíme respektovat výběr voličů.  Pro nás je důležité, aby se nám v rámci vyjednávání podařilo vyjednat co nejlepší podmínky pro získání kontroly nad důležitými resorty v kraji. To si myslím, že je stěžejní bod veškerých našich jednání. A to si myslím, že se zdařilo.

Radka Maxová