Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2016 14:03:22 - Damph

Znásilňující Afghánec přijatý v rámci imigračního programu?

Pokud se potvrdí že přišel v rámci určitého programu, jak tvrdí mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Novák, myslíte že by měl premiér Sobotka složit funkci? Tak jako to říká zde: http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8694-premier-sobotka-se-pochlapil-a-posila-vsem-obcanum-cr-osobne-ladeny-dopis-neuverite-co-v-nem-slibuje.aspx
I když tam mluví o syrských migrantech, tak si myslím že by se tyto premiérovy záruky měly vztahovat i na tohoto Afghánce, nebot pochází z podobné oblasti a navíc pokud ještě byl přijat, na rozdíl od zmíněných Syřanů, tajně.
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2016 16:16:47 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, pane Černochu,

tuto zprávu, kdy podle českých médií došlo na infekčním oddělení nemocnice Bulovka v Praze k pokusu o znásilnění mladé zdravotní sestry a pachatelem tohoto závažného trestného činu měl být údajně mladý Afghánec, jsem také zaznamenala - a samotnou mě nenechala klidnou. Proto jsem v této souvislosti podala interpelaci na ministra vnitra Chovance, aby mi předložil informace, jaké vládní imigrační a integrační programy jsou v současné době v ČR zřízeny, o který program se přesně jedná ve zmíněném případě, kolik lidí zařazených v tomto programu dorazilo již do ČR a z jakých zemí, kolik by jich v rámci tohoto programu ještě mělo do ČR dorazit, jaké jsou přesné parametry proběhlých a již započatých vládních imigračních a integračních programů a v neposlední řadě jaká je úspěšnost integrace cizinců, kteří prošli těmito vládními imigračními a integračními programy.

Co se týká Vámi přiloženého odkazu, který má informovat o údajném dopisu předsedy vlády, nejsem si upřímně jistá jeho autenticitou. Samotný článek je zařazen v rubrice „Humor“, což ve mně vzbuzuje spíše skepsi, že se jedná o originální vyjádření premiéra.

Jana Černochová