JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2016 10:57:48 - Šarlotka

priority

Jak dlouho jste o nabídce stát se ministrem přemýšlel? Nemyslíte, že posloužíte jako s prominutím užitečný kašpárek, abych byla slušná? Nebo myslíte, že za rok něco dokážete? Co konkrétně jste si předsevzal?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 10:49:23 - JUDr. Ing. Miloslav Ludvík
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a omlouvám se za zpoždění s odpovědí, nástup do funkce byl časově náročný
a konec roku hektický.

Na rozhodování, zda nabídku přijmout, skutečně nebylo mnoho času. Řádově to tedy byly pouze dny. Jedním z důvodů, proč jsem na nabídku kývl, byla právě jistota, že nebudu coby ministr zdravotnictví sloužit jen jako užitečný kašpárek, pokud mohu použít Váš termín. Je samozřejmě pravda, že 11 měsíců ve funkci se s plnohodnotným funkčním obdobím ministra nedá srovnat, na druhou stranu vystřídal jsem ve funkci sociálnědemokratického ministra, znám velmi dobře jeho agendu i agendu naší vlády. A v neposlední řadě znám dobře české zdravotnictví. Ten přechod je tím značně ulehčen, legislativní plán je daný a bude jedním z mých hlavních úkolů v tomto roce ho dovést do úspěšného konce.

A samozřejmě jsou tu konkrétní věci, které se už nyní řeší, například na první schůzce s prezidentem Zemanem jsme se shodli na potřebě vytvoření zákona o hospicích, v této věci už konáme. V čele resortu chci působit a působím jako ekonom. Za největší nebezpečí, které českému zdravotnictví hrozí, považuji plíživou privatizaci a snahy o zvyšování spoluúčasti pacientů. Zdravotnictví musí sloužit občanům, nikoliv jako jednoduchý zdroj zisku. To je moje hlavní zásada.

Hodně štěstí a hlavně zdraví v roce 2017 Vám přeji.

S pozdravem

Miloslav Ludvík