Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2016 14:07:00 - kachna-na

rošáda ve vládě

Proč ANO nenavrhnete, aby vám přenechalo resort dopravy a nedáte mu místo po odvolaném Němečkovi. Tak byste mohli ukázat, co dokážete a ne se jen kritizovat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2016 20:59:01 - Jan Birke
Doprava je zatím jedna z mála oblastí, kde ministr financí a podnikatel Andrej Babiš nepodniká. Naopak ve zdravotnictví ano. To je, myslím, docela dobrý důvod proto, aby věci zůstaly tak, jak jsou. 

Vyměnit s hnutím ANO dopravu za zdravotnictví by ale především znamenalo ohrožení dostupnosti zdravotní péče pro občany a pravděpodobně také nebezpečí zvyšování jejich spoluúčasti. Když se podíváte do historie, uvidíte řadu kroků sociální demokracie, kterými práva pacientů bránila. Viz například poplatky za návštěvy v nemocnici. Nechci tím říct, že doprava není důležitá. Ale pokud se ptáte zdravotnictví nebo doprava, volil bych zdravotnictví. Tlaky na zvyšování spoluúčasti pacientů a další věci vedoucí k tahání peněz z kapes lidí jsou tu již dlouhé roky a nenajdete v historii posledních 25 let stranu, která by práva pacientů  bránila tak silně, jako sociální demokracie.

Co se týká toho, že dokážeme jen kritizovat. Kdo v roce 2013 v parlamentních volbách říkal, že všechno vyřeší a všichni kromě něj jsou nemehla? Hnutí ANO. S tímto programem přece vyhrálo volby. Kdo v prosinci 2014 tvrdil, že mýto není problém a že ho bez problémů vyřeší? Dan Ťok/ANO. Kdo tvrdil, že prodloužení smlouvy s firmou Kapch není možné? Dan Ťok/ANO. Kdo smlouvu s Kapschem prodloužil? Dan Ťok. Pokud někdo káže vodu a pije víno…tak ho kritizujeme. Na tom nevidím nic špatného. Oni zase kritizují nás.

Jako starosta Náchoda jsem realizoval již řadu stavebních projektů, přijeďte se k nám podívat, zeptejte se lidí. Nemyslím si, že bych byl jen tím, kdo pořád jen kritizuje. Ale ministr Ťok neplní svoje sliby a nevede ministerstvo dobře. Za tím si stojím...