Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2016 20:20:48 - tomas.moukes2

Co zavést přímou volbu a odvolatelnost ombudsmana?

Ombudsman má hájit práva lidí, zastávat se jich atd. Nebylo by teda logické zavést jeho přímou volbu a odvolatelnost? Dnes Šabatová ani omylem nehájí práva lidí, kteří si ji platí, naopak šikanuje ředitelku pod záminkou, že nechtěla umožnit nosit muslimce šátek. Pak se tu dozvídáme, že i další školy mají problémy s muslimy, ale bojí se ozvat, aby se na ně nevrhli "aktivisti", viz. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/431136/muslimove-v-ceskych-skolach-chceme-hidzaby-prestavky-na-modleni-i-modlitebny.html ( sice je to blesk, ale pravda to asi bude). Kdyby byla odvolatelná, tak by si to vůbec nedovolila.
Představuji si to takto: Lidi by společně s nějakými jinými volbami volili v jednokolové volbě ombudsmana na 4 roky. Pokud by funkci vykonával špatně, sesbírali by určitý počet podpisů - třeba 100 000- pak by byla nová volba, do které by se mohl přihlásit i původní ombudsman. Když se přímo volí prezident, tak proč ne ombudsman, který tu má být pro lidi? Co si o tom myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 9:52:35 - Radek Rozvoral
Dobrý den Tomáši,
považuji činnost ombudsmanky Šabatové za zneužívání úřadu, který má chránit občany České republiky, k prosazování multikulturní genocidy a extrémních projevů islamistů. Činnost úřadu pod jejím vedením ohrožuje práva většiny občanů, ohrožuje občanský charakter škol, stabilitu rodin a výchovu dětí. Ombudsmanku Šabatovou zvolili do funkce poslanci ČSSD a hnutí ANO. Hnutí SPD bude prosazovat zásadní změnu na této významné pozici, ale nemyslíme si, že by byla vhodná přímá volba, jelikož potom bychom mohli přímo volit další takové úředníky, což by bylo finančně nákladné. Přímo volit a odvolávat je potřeba politiky, kteří by si pak nedovolili zvolit do takovéto funkce člověka, který by šel proti drtivé většině obyvatel.
Hezký den.