Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2016 0:58:57 - K.Zahradnik

Rodičovství homosexuálů

V pořadu ČT Máte slovo jste se ošklivě navezla do paní učitelky, že neumí dětem vysvětlit že mají dvě matky nebo dva otce a neví jak to zapsat do rodokmenu. Ta učitelka má pravdu když tvrdí, že je to politický problém a Vy pokud to neumíte pochopit tak jděte dělat nějakou činnost na kterou rozumově stačíte. Došly Vám argumenty, začala jste histericky křičet a to je důkaz, že nemáte v politice co dělat když nerozumíte názoru někoho jiného, chybí Vám empatie a trpělivost někomu vysvětlit svůj názor.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2016 4:00:49 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den, 

má reakce nebyla určitě hysterická. Jak jistě víte, homosexuální jedinec si právně v naší republice dítě již adoptovat může. To, o co se snažím je – a opakuji to stále dokola je, že pokud žije dítě ve stejnopohlavním páru, tak nemá stejná práva jako dítě žijící v heterosexuálním vztahu (nemá právo na výživné v případě zrušení registrovaného partnerství, nemá právo dědické, atd.). A je celkem zbytečné se zaobírat tím, jestli si to společnost takto přeje či nikoliv; a jestli je to „klasická“ rodina či nikoliv; a jestli jste se to učil ve škole či nikoliv. Takže bychom měli udělat vše pro to, aby se práva nastavila tak, aby to neodnášeli děti.

 A paní učitelka se s tím zkrátka bude muset „poprat“. Mimochodem jí v tom může pomoci studium biologie, kde je homosexualita poměrně běžným jevem a pokud se podíváte na vývoj homo sapiens, tak opakuji totéž – homosexualita nás provází od počátku existence člověka. Takže bychom měli udělat vše pro to, aby se práva nastavila tak, aby to neodnášeli děti.

Radka Maxová