Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2016 17:10:21 - Petr Třebíč

Zákaz kouření

Jsem Váš volič a fandím Vám. Ale nyní mě zajímá, jestli budete ve svém volebním programu prosazovat změnu protikuřáckého zákona, která by nediskriminovala kuřáky, ale nechala svobodu rozhodování na hospodských. Upozorňuji,že je nás minimálně čtvrtina národa.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 11:22:58 - Tomio Okamura
Dobrý den,ve Sněmovně jsme hlasovali (jako nekuřáci) proti tomuto plošnému zákazu, protože svoboda podnikání i svoboda užívání vlastního majetku a rozhodování ve vlastní firmě by se neměla tak totalitně porušovat. Navíc máme studie, které prokazují, že přes pokles kuřáků roste počet onemocnění plic rakovinou a navíc zákazy kouření se nikde v Evropě neprojevily zásadním poklesem kouření. Vědci dnes otevřeně přiznávají, že rakovinu plic zřejmě způsobují i další faktory - hlavně životní prostředí - největší výskyt není tam, kde se nejvíce kouří, ale tam, kde je nejvíce znečištěné životní prostředí. Pokud bojujeme za zdraví občanů, bylo by fajn, abychom upřeli pozornost na exhalace, které do ovzduší plynou z průmyslu a dopravy.Ať se Vám daří, Tomio Okamura