Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2016 14:13:59 - Koníčková

paliativní péče

Docela mě zasáhla reportáž ve 168 z neděle 4. Prosince, která upozorňuje na nepoměr mezi pacienty a počtem center, které by potřebným pomohli. Jsou u nás na jen 4. Zajímalo by mě, zda se tím vůbec někdo ze zákonodárců zabývá? Podle mě je to víc důležité než třeba protikuřácký zákon, kterému jste věnovali už tolik času. Děkuji za eventuální odpověď. Koníčková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2016 21:03:29 - Mgr. Jana Pastuchová
Vážená paní Koníčková,velice děkuji za Váš dotaz. Paliativní péče je pro mě hodně citlivé a důležité téma, kterým se už delší dobu zabývám. Protože jsem z Libereckého kraje, komunikuji hlavně s Hospicem sv. Zdislavy v Liberci, resp. s jeho úžasnou paní ředitelkou. Shodly jsme se mj. na tom, jak moc je v kraji potřebná  hospicová péče pro děti. Paliativní péče pro dětské pacienty, ideálně přímo v jejich domovech, je právě ten druh pomoci, kterou těžce nemocné děti a jejich rodiče tolik potřebují. Osobně jsem se setkala  s maminkou, která paliativní péči o svého syna doma zažila. Její vyprávění pro mě bylo velice silné a stalo se pro mě velikou motivací. Jako zákonodárci se tímto tématem zabýváme, přímo v poslanecké sněmovně například proběhlo už několik seminářů na toto téma. Rozhodně to tedy pro nás není tabu, jak bylo uvedeno v pořadu.


S úctouJ.Pastuchová