Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2012 10:32:03 - Vratislav Prokop

odpověď na dotaz

Paní hejtmanko, četl jsem v PL názor pana Tejce, který se obává důsledku snižování počtu policistů v důsledku úspor ve vládě. Cituji pane Tejce: ,,Zatímco v roce 2007 se v naší zemi počítalo s plánovaným stavem 47 tisíc policistů, v letošním roce nedosahuje jejich skutečný počet ani 39ti tisícové hranice. Pokud nedojde k náboru přibližně 1500 nových policistů ročně, díky každoročním odchodům, bude mít policie k dispozici na konci této vlády pravděpodobně méně než 37000 policistek a policistů. Vláda Petra Nečase tak občanům vzkazuje jediné: Životy a zdraví vás, vašich dětí a ochrana vašeho majetku pro nás není důležitá.“ Jaký je na to Váš názor? Jak to vnímáte u Vás v kraji? Přeci jen jde o kraj s vysokou mírou kriminality, a když tu byla zřízena speciální policejní jednotka, neobáváte se, že je to málo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.06.2012 19:38:18 - Jana Vaňhová
Současný početní stav policie v Ústeckém kraji neodpovídá aktuální situaci a vážně hrozí, že bezpečnostní složky přestanou vzhledem k nedostatku personálu zvládat své úkoly. V Ústeckém kraji je poměrně početná skupina lidí, která potřebuje vidět silnou ruku. Pokud tato ruka bezpečí a pořádku ochabne nebo zcela zmizí, rozpoutá se šikana slušných lidí, kteří bohužel budou marně volat po ochraně. Lidem nezbyde nic jiného, než se sami začít bránit, vytvářet domobranu, obracet se o pomoc na extrémisty. Tuto cestu nám neuváženými škrty nastavuje současná pravicová vláda. Jde skutečně o velmi vážný problém, který si zřejmě ve Strakově akademii neuvědomují, nebo jim je lhostejný. Pocit bezpečí se v Ústeckém kraji vytrácí a speciální pořádková jednotka je jen malou náplastí.