ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2017 19:38:00 - maru

protikuřácký zákon

Dobrý den,
před chvílí jsme sledovali s manželem zprávy na ČT1. Jme zděšeni tím, že zákon počítá s tím, že lidi vyjdou ven z hospod a budou kouřit na ulici. Bydlíme v poměrně klidné ulici na Vinohradech. Do nedávna tu byl bar, kde bylo kouření zakázáno a lidé tak chodili kouřit ven. V bytech nad tímto barem nebylo možné vyvětrat, všechen kouř z cigaret byl v bytech, při kouření lidé hlučeli, a tak nebylo možné ani usnout. Napadlo vůbec někoho, co tím lidem, kteří se skutečně cigaretovému kouři vyhýbají, způsobí? Pokud vím, kde byla zavedena účinná klimatizace s odtahem, je prostředí přijatelné i pro nekuřáky. Proč se staví proti kuřárnám, i Národním divadle byla pro kuřáky zřízena kuřárna. Prosím, vezměte i toto v potaz při Vašem jednání o tomto nedokonalém zákoně. Děkuji. Marie Jurková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2017 8:57:55 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

naprosto s Vámi souhlasím. Podobných argumentů od veřejnosti slyším spoustu a samozřejmě jim dávám zapravdu. Věřte mi, že jsem pro to, aby tento paskvil v Senátu neprošel, udělal co bylo v mých silách. A spolu se mnou řada dalších kolegů. Přesto se včera bohužel v Senátu nepodařilo zastavit další vládní běsnění při prosazování  politiky regulokracie. Protikuřácký  zákon byl většinově schválen a Senát se tak postavil jednoznačně na stranu dalšího omezení svobody podnikání a svobody jednotlivce. Nevím, s jakým zákazem přijde státní mašinerie příště? Se zákazem jist vysokokalorická jídla nebo pít alkohol mezi osmou ranní a osmou večer? Ministr zdravotnictví se dle svých slov těší na 30.5., na "poslední den tipnuti" v České republice. Já se zase těším na 1.11., na první den následujícího měsíce po volbách, kdy ani pan ministr ani nikdo z této vlády snad nebude sedět ve Strakově akademii. Sám jsem nekuřák, ale v dnešní době má přece každý právo si vybrat, v jaké restauraci bude trávit čas. A opravdu vůbec nerozumím tomu, proč by v restauracích a hospodách nemohly vzniknout kuřárny, které by byly důkladně větrané a kam by nechodila ani obsluha, tudíž by žádné nekuřáky neohrožovaly. Máte naprostou pravdu v tom, že za současné situace budou kuřáci nedůstojně přešlapovat před hospodami a obtěžovat lidi, žijící v jejich sousedství. To ale evidentně současné vládě nevadí.

S pozdravem

Ivo Valenta