Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2017 8:43:07 - Valentin Dobrotivý

Proč si dávky budou muset odpracovat lidi, kteří přijdou o práci, nikoliv profesionální nemakčenkové?

Dobrý den. V poslední době jste několikrát kritizoval poskytování sociálních dávek těm, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou. Domníval jsem se, že se v této oblasti pohnou ledy, ale po přečtení článku http://ekonomika.idnes.cz/zkracene-davky-nezamestnanost-verejne-prospesne-prace-pit-/ekonomika.aspx vidím, že se bude stále pokračovat v dosavadní praxi, kdy jsou sociální dávky postupně osekávány normálním lidem, kteří přijdou o práci, nikoliv profesionálním nemakčenkům. Člověk, který odpracoval 35 let a po ztrátě zaměstnání skončil na dlažbě, bude muset jít zametat chodníky či prohrnovat sníh, zatímco profesionální pobírač dávek se na něj bude dívat z okna vyhřáté herny. Proč se stát bojí sáhnout na dávky nepřizpůsobivým, mezi které patří mimo dávek na živobytí i dávky na bydlení, na děti, jídlo, oblečení, otop, školní potřeby atd.?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2017 19:42:40 - Ing. Miloš Zeman
Mýlíte se. Velmi nedávno Sněmovna schválila senátní návrh zákona, který lidem odmítajícím nabízenou práci dává pouze existenční minimum, což je 2200 Kč měsíčně. Na druhé straně musím uznat, že tento senátní návrh byl předložen již v roce 2014, takže trvalo dva roky, než se Sněmovna rozhoupala a takový zákon schválila.