ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2017 13:32:36 - jour

šikana podnikatelů

Co podle vás vláda, konkrétně Babiš, sleduje šikanou podnikatelů? Proč a hlavně jak by měli kontrolovat, zda dotyčný, komu nalévají, je dost uvědomělý na to, aby pak neřídil? Vím, že jste proti, ale vysvětlili vám kolegové, kteří zákon podporují, jak to myslí? S námi se totiž nidko z nich nebaví. A nemyslíte, že stát na nic nestačí a tak volí politiku represí? Vše se jen zakazuje a omezuje

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2017 9:11:54 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

děkuji za názor, plně s Vámi souhlasím. Zrovna včera jsme v Senátu projednávali protikuřácký zákon a právě Vámi zmiňovaný argument jsem také říkal.  Vadí mi nejen to, na co upozorňujete, že není podle mého názoru v silách dotyčného hospodského, aby předvídal jednání zákazníka a nesl za něj zodpovědnost ("štamgast" by o sobě přece jakožto svéprávný měl rozhodovat sám), ale přijde mi absurdní i onen obecný zákaz nalévat lidem ovlivněným alkoholem. Do baru se zkrátka lidi chodí bavit a pít alkohol. Proč jim v tom bránit. Nechme rozhodování o zdraví na lidech samotných.

V Senátu se dnes ale bohužel přesto, že jsme se o to s kolegy opravdu maximálně snažili, nepodařilo zastavit další vládní řádění v oblasti nesmyslných regulací. Protikuřácký  zákon byl schválen a Senát se tak postavil jednoznačně na stranu dalšího omezení svobody podnikání a svobody jednotlivce. To je velice smutné a pevně doufám, že na to voliči do následujících voleb nezapomenou. 

Hezký den

Ivo Valenta