Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2017 20:39:02 - Bedřich Dobrotivý

Exekutoři

Nedávno jste vložil článek, Vánoce na splátky mohou skončit až exekucí. Jistě je správné že ten komu je dluženo a dluřník se k tomu nemá, by mělo být pomoženo. Ale? Proč KSČM v tomto případě, tedy exekutorů nenavrhuje aby exekutory byli zaměstnanci soudu, tedy patřili by pod ministerstvo spravedlnosti, nikoliv tedy sokromé osoby, byť pověřené, ale pracující na základě podnikatelského principu. Zisk je na prvním místě.
Soudy a soudce také přeci není OSVČ nebo s.r.o.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 16:59:22 - Leo Luzar
 Vážený pane Dobrotivý,Ano máte pravdu, bohužel exekutorům jde v prvém místě o zisk. Proto KSČM navrhuje výrazně zásahy do zákona o exekutorech. Takové, aby byl trest za neplacení dluhů přiměřený. Také není možno, aby dlužník, když nereaguje na svůj dluh a skončí u exekutora nebyl potrestán. Něco jiného je dluh o kterém dlužník neví, zde chceme prosadit povinnost prokázat kroky činěné k vyřešení dluhu smírnou cestou. Problém soudnictví je i dnes vysoká míra neefektivity a neschopnost dovolat se práva. To je dluh 27. let systému ve ,kterém žijeme a který nepovažuji za správný a spravedlivý. Proto jsem členem KSČM. S pozdravem Leo Luzar