Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2017 13:31:14 - 1ANDY

Proč tak málo vystupujete ve sněmovně?

Dva dny dávali přímý přenos ohledně Zákona o střetu zájmů, jaký na to máte názor a jak jste hlasoval? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2017 12:59:08 - Tomio Okamura
Hlasovali jsme proti:
1) Tento zákon ve skutečnosti nic neřeší - dá se jednoduše obejít, viz koneckonců dnešní kroky Andreje Babiše, který převedl akcie na fond a stal se pravý opak - ode dneška bude jeho podnikání ještě méně viditelné. Není to samozřejmě jeho vina, ale to že převedu firmu na fond nebo na manželku přece neznamená, že to přestane být moje firma.
2) Je to opravdu protiústavní, protože nikdo nesmí být omezován pro veřejnou funkci na správě svého majetku  - navíc to poškozuje třetí osoby, tzn. zaměstnance, spolumajitele, kteří jsou omezeni ve svém podnikání jen proto, že třeba jeden ze spolumajitelů firmy je ministr atd.
3) Nejenže to neřeší rozkrádání a tunelování veřejného majetku, ale viz výše uvedené - dělá to pravý opak. Vytváří to dojem, že když splním zákon, jsem čistý a mohu dělat, co chci. Řešení je přece jinde - ve vymahatelné odpovědnosti každého, kdo spravuje veřejné peníze. Je mi jedno, jestli má ministr firmu - a dokonce ať má zakázky od státu, pokud to zakázky jsou účelné a efektivní. To, co je třeba, je přímá osobní trestní a hmotná odpovědnost a odvolatelnost spojená s veřejnou kontrolou. Pokud to nastavíme takto, tak žádný politik si krást nedovolí, a pokud ano, tak ihned skončí a škody zaplatí. Pan Kalousek, jak víme, nemá žádnou firmu - ty mají jeho kámoši, kterým přihrával po léta stamiliony. Anebo vzpomeňme na příslovečnou paní Parkanovou - osobně byla věřím poctivá, ale ministerstvo jí vedl podle mého pan Kalousek a jeho kumpáni a opět ona svojí naprostou nekompetentností způsobila miliardové škody. Dodnes ji nelze potrestat - a my jak pitomci vedeme debaty, kde vzít na důchody nebo o kolik zvýšit výdaje na obranu. Není třeba zvyšovat výdaje - stačí zabránit Kalouskům krást.