Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2017 11:47:47 - Sobotka Jan

USA x EU

Dobrý den, mám několik otázek. Jednak, kdo za EU vyjednává s americkým prezidentem? Jaké očekáváte, že budou po nástupu Trupma vztahy mezi EU a USA? Zdá se, že chce nastolit jinou zahraniční politiku, než Obama, Co očekávat od úmyslu, zrušit americké sankce vůči Rusku? A myslíte, že se něco změní ohledně NATO? Trump řekl, že se mu nelíbí, že členské státy neplní své závazky. Jaký očekáváte další postup? Co když Amerika NATO opustí nebo tak něco. A do třetice, přijde mi, že si Trump přeje zánik EU. Myslíte, že to hrozí a co by z toho Amerika eventuáně měla?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2017 17:56:19 - Pavel Telička
 Dobry den, pane Sobotko, 
Vse to jsou velmi dobre otazky, na ktere vsak muze dat odpoved jen Trump. Za EU mohou jednat dle kompetenci predseda Evropske rady, predseda Evropske komise, na parlamentni linii predseda EP a dalsi, dale zastupci predsednicke zeme, vysoka predstavitelka pro zahranicni politiku a pripadne komisari. Zalezi, o co konkretne jde. Od uvahy pripadne zrusit sankce ocekavam mirne sblizeni s Ruskem, signal pro Kremlin, ze protipravi se nepostihne, dalsi kroky smerujici k oslabeni vazby Ruska s Cinou, jakoz I oslabeni EU. Zanik EU vsak nehrozi, treba Trump prispeje k jejimu stmeleni. Amerika by z toho nic nemela, spise negativa. USA NATO neopusti, neni to v jejich zajmu. Zdravi PT