Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2017 7:40:34 - Evropa v čudu

Čím to je, že lidé, kteří se pasují do rolí intelektuálního výkvětu národa a jejich příznivci se chovají jako nejzarytější náckové?

Je zajímavé, jak různě chápou nevítězství různé strany. V Rakousku vyhrál nedávno volby zelený levičák a byl klid. Pravice uznala výsledek voleb a jede se dál. V Americe vyhrál republikán, hoří popelnice a auta, rabují se obchody, konají se demonstrace, fyzicky jsou napadáni i policisté i příznivci Republikánů. Američtí Demokraté mají plná ústa demokracie, lidských práv a bůh ví čeho všeho dalšího. Moralizují a poučují při jakékoliv situaci, která se jim "hodí do krámu". Ale pozor. To platí pouze tehdy, když je po jejich. A když není, je zle. To v okamžiku zahodí svůj pláštík demokracie a "milých sluníček". Okamžitě přichází velmi agresivní rétorika, která bleskurychle přerůstá k vymýšlení a okamžité realizaci nesčetných "šmejdovin", provokací, vyvolávají nepokoje a uchylují se k násilí. Při tom všem mají tu drzost a mentorují lid k tomu, aby ti "hlupáci" konečně pochopili, že jen jejich názor a vůle jsou správné a je nezbytné se jim bez výhrad podvolit. Libí se vám takový svět?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2017 19:28:36 - Ing. Miloš Zeman
V České republice je obdobná pseudoelita, jakou vy uvádíte v Americe. Pseudoelita není dána tím, že má jiné názory, než máme my. Pseudoelita je dána tím, že svoje názory považuje za nadřazené názorům ostatních. Proto používám i termín pražská kavárna, protože tam se tato pseudoelita koncentruje. A já sám se domnívám, že právě svobodné a demokratické volby by měly odstranit vliv této pseudoelity na českou společnost.