JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2017 13:46:07 - nespokojený úředník

náklady na "zdravotnictví"

Dobrý den,pane doktore, můj zaměstnavatel (město) má ze zákona povinnost mít svého smluvního lékaře, který zajišťuje pravidelné zdravotní prohlídky zaměstnanců. Pokud někdo nastoupí k tomuto zaměstnavateli, musé absolvovat podle zákona lékařskou prohldíku u "smluvního" lékaře, a to přesto, že každý má nějakého "svého" lékaře....Od tohoto "svého" lékaře si zaměstnanec musí vyžádat výpis ze zdravotní dokuzmentace, který stojí např. 400,- Kč, s tímto výpisem pak ke "smluvnímu" lékaři, který provede vyšetření a vystaví zprávu pro zaměstnavatele...Mimochodem "smluvnímu lékaři" platí zaměstnavatel za každého zaměstnace jakýsi pravidlený paušál, pokuid jsem správně informován...
Domnívám se že jde o ukázkový příklad zbytečného plýtvání a toto zákonné usatnovení je nutné zrušit, tak aby každý mohl absolvovat vyšetření u svého lékaře a aby to zaměstnavatel mohl uznat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.