RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2010 12:40:51 - Honza Havel

Reforma plánování akvizic je nutná

Dobrý den audit na ministerstvo obrany je hotový a oznámil jste kupu objevených pochybení. Bude za ně někdo potrestán? Jsou důkazy dosti pádné? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.12.2010 14:07:27 - RNDr. Alexandr Vondra

Vážený pane Havle,  na pondělní tiskové konferenci konstatoval ministr obrany, ža zásadním problémem se při kontrole minulých zakázek ukázalo být špatné plánování, například prakticky neexisutjící dlouhodobý plán na nákup zbraní a zbytečně nadhodnocený, a tím často nanaplnitelný střednědobý plán. Zásadní součástí připravované Bílé knihy tedy bude reforma plánování akvizic.Úkolem do budoucna je systém radikálně změnit, omezit roli prostředníků, spolupracovat s jinými resorty na novelizaci legislativy a zároveň se více účastnit mezinárodních zbrojních projektů. K Vaší otázce na tresty Vám mohu v současné době sdělit pouze to, že některé sporné zakázky z minulosti nyní prošetřují k tomu určené instituce a dokumentace týkající se některých sporných zakázek byla předána Nejvyššímu kontrolnímu úřadu a Policii ČR. V souvislosti s opatřeními přijatými již před zahájením auditu i po obdržení jeho výsledků také ministr obrany učinil konkrétní personální opatření. Další vývoj se  bude odvíjet od výsledků dalšího šetření.