Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2012 20:01:52 - Karolka

odpověď na dotaz

Někteří senátoři se budou znovu snažit prosadit návrh o omezení imunity. Vy jste byl při minulém hlasování proti. Jak budete hlasovat nyní? Liší se v něčem nový návrh od předchozího? Co se rozhodně totiž mění, je skutečnost, že korupce v politice začíná být již neúnosná. Nebo jak byste hodnotil kauzu, kterou vše vyvrcholilo? Mám na mysli zatčení Ratha. Na druhou stranu kdyby došlo k omezení imunity jen po dobu výkonu mandátu, mohl byste být – čistě teoreticky, stíhán po skončení Vašeho mandátu například kvůli ,,rasistickým“ výrokům směrem k cikánům, za které jste často osočován? Děkuji za osvětlení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2012 10:02:21 - Jaroslav Doubrava
Ano. To je ten problém, pro který jsem hlasoval proti změně. Víte paní Karolko (?) já celé dění kolem imunity považuji tak trochu za nafouknutý problém. Jednak sdělovací prostředky vyvolávají dojem, že od zvolení do konce života je člen parlamentu nepostižitelný za cokoli co by provedl. Není to pravda. Imunita se týká pouze,zdůrazňuji pouze toho, pro co nabyl vydán komorou parlamentu ke stíhání. Nevím o jediném případu, kdy by nebyl člen parlamentu vydán pro trestný čin ať úmyslný, nebo neúmyslný. To říkám i přesto, že s Vámi nesouhlasím, že situace začíná být neúnosná. Ona neúnosná je už hodně dlouho. Jen mi je divné, že s takovou razancí jako proti Rathovi se již dříve nepostupovalo proti jiným. Že by to bylo proto, že ti jsou, či byli ctitelé jiné strany? Jen doufám, že k taková překvapení už od teď překvapeními nebudou a orgány činné v trestním řízení budou postupovat proti všem, kteří rozkrádali a rozkrádají majetek státu a to, co z něj zbylo, stejně.

Zatím neznám Senátní návrh změny. Bude li v ní nepostižitelnost za výroky vynesené v souladu s výkonem funkce poslance, či senátora budu pro takový návrh hlasovat. Nesplnění této podmínky by vedlo k tomu, že bychom mohli mít strach ostřeji vystoupit např. proti cikánům,jak ve svém dotazu uvádíte, ale nejen proti nim.

Doufám, že jsem svůj postoj dostatečně vysvětlil. Pokud ne, rád odpověď doplním. Děkuji za položení otázky a přeji příjemné dny. Jaroslav Doubrava