Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2012 8:26:17 - zemědělec

odpověď na dotaz

Jaký je Váš názor na zaniknutí regionálních operačních programů v letech 2014-2020, jak plánuje vláda? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2012 14:17:41 - Jana Vaňhová
 Nedávno se v tisku objevily informace, že projekty zadávané Ústeckým krajem a spolufinancované z ROP Severozápad jsou předražené. Nyní ministerstvo financí ve své oficiální zprávě pro Evropskou komisi tyto lži vyvrátilo a naopak potvrdilo, že u žádného z našich projektů nedošlo k předražení. Navíc certifikaci projektů financovaných z evropských dotací zastavil Brusel nikoli kvůli tzv. ROPům, ale kvůli ministerským dotačním titulům. Ministerské tituly představují více než 80 % z celkového objemu, na ROPy připadá jen asi 18 %.

Cítím velký tlak na to, aby o regionálních projektech již nerozhodovaly samostatně kraje, ale vláda a jednotlivá ministerstva. To může pro kraje znamenat velký problém, protože úředník z Prahy nemůže vědět, kde jsou peníze na regionální úrovni nejvíce zapotřebí.