Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2017 14:07:55 - 1ANDY

Co udělala ČSSD pro menší frrmy, třeba do pěti zaměstnanců?

Vysoké odvody za zaměstnance, platit dost vysoké DPH a daně z příjmu atd. Vysoké nájmy za prostory jsou běžné. Vy jste si prostě vybrali jedinou skupinu lidí, to jsou nízkopříjmoví s dětmi a nic jiného vás nezajímá. Ptám se, co ČSSD udělala pro malé firmy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2017 15:50:32 - Jan Birke
Dobrý den,

živnostníci a drobní podnikatelé jsou klíčoví pro naše hospodářství. Nejsou to velké konglomeráty, ale právě rodinné a menší firmy. Pro nás je, mimo jiné, důležité i to, aby byl trh a systém férový. Zde plní svou funkci i EET. Měli jsme výhrady k tomu, jak se to zavádělo a jaké udělalo ministerstvo financí zmatky. Ale díky EET se zlepší situace, kdy podniky neplatící daně měly neférovou výhodu vůči těm, kteří vše poctivě platili. To tímto končí a všichni mají stejné podmínky.

Ale to není vše. Možná jste zaregistroval náš návrh na změnu firemních daní, kde navrhujeme 97% firem snížit daň o více jak třetinu (36 %), naopak se daně zvednou pro velké nadnárodní firmy.

S úctou

Jan Birke